WELCOME

...inilah kehidupan

Monday, May 23, 2011

saya sayang awak~

video

saya sangat sayangkan mereka yang berada disekeliling saya...maafkan saya kalau saya ada buat silap...maafkan saya kalau saya ada tersinggung perasaan sesiapa...kadang2 saya rasa saya cuma mahu melakukan yang terbaik untuk mereka yang saya sayang...tapi saya tak sedar bukan semua orang suka...maaf....dan dalam video tu dia dermakan mata, tp saya x buat smua tu..tp saya cuba untuk menunjuk jalan saat kalian tidak nampak...saya benar2 sayang kamu...

bila kamu sudah dimiliki.....


dulu-dulu,
masa tu kamu rapat sangat dengan saya,
kita rapat,
saya anggap kamu macam adik beradik saya sendiri,
segalanya bersama,
tapi kamu semakin dewasa,
saya faham selamanya saya tidak dapat memegang kamu,
kerana satu hari kamu akan pergi,
bersama mereka-mereka yang kamu sayang,
awalnya saya akan sedikit terasa,
kerana apa?
saya yang jumpa kamu dahulu,
saya yang jaga kamu dulu,
dan saya yang rasa sayang kamu dulu,
macam adik2 saya,
tapi tak mengapa,
asalkan kamu semua bahagia,
hati yang terasa ni?
ala...lama2 dia akan ok sendiri,
bila kamu mula ada seorang yang kamu sayang,
dan ada orang lain yang sayang kamu,
pada hubungan yang lebih istimewa,
ya..mereka ambil kamu dari saya
seorang demi seorang,
hahaha....
saya doakan,
kamu semua bahagia,
bersama dia,
atas dasar CINTA

Monday, May 16, 2011

hanya kerana sedikit jasa~

kenapakah begitu sampai hati kau mengungkapkan itu?? apa masalah kau sebenarnya?? bila aku kongkong kau?? bila aku kawal kau?? tulah...masa mulut aku jahat dulu kau kata aku jahat, bila aku diam, kau plak minta mulut aku cakap bukan2...manusia tak pernah puas...aku jaga kau, aku tolong kau dan kawan2 kau...ini balasan kau pada aku??? bila aku atur hidup kau?? hidup kawan2 kau?? bila? kau menuduh aku dengan begitu hina... seakan aku lah punca segalanya...tapi kau tak tahu apa yg berlaku sebenarnya...benar cakap orang.. terlajak perahu boleh diundur...terlajak kata....ko faham2 lah sendiri... fine!! aku takkan amik tahu lagi...aku takan paksa kau buat apa2 lagi... kalau aku seorang guru...aku dah haramkan semua ilmu yang aku beri...tapi aku tidak sezali itu..sebab aku sayang kau...mcm adik aku sendiri...hari ni memang aku kecil hati...tapi tak plak terniat untuk pinggirkan kau dari hidup aku....aku minta maaflah kalau selama ni kau rasa aku mengawal dan mengongkong kau dan kawan2...aku tak perasan...

silap aku kot~

kau tahu...setiap hari aku ingatkan kau...setiap hari aku akan kata aku rindu kau...dan kau balas rindu aku juga...tapi mana bukti rindu kau?? mana janji kau kata sayang aku?? kau tipu kan?? sebab aku tak pernah ada dalam hati kau...aku tak pernah wujud sebagai orang yang kau sayang...hahahah....satu dah pasti satu hari kau akan pergi tinggalkan aku..sbb kau memang orang mcm tu...2 hari lepas hari jadi aku~ aku tak harapkan kek atau sambutan apa2...cukup untuk kau wish pada aku...kalau x jadi orang pertama mungkin yang kedua...brpuluh-puluh mesej masuk, namun bukan kau...hinggalah keesokan harinya...aku sendiri mesej pada kau yg arini hari jadi aku...hahaha...kenapa eyk aku buat mcm tu?? ntah aku tak tahu...bila kau tanya aku marah ke x? aku tak tahu apa jawapanya...aku dah 26 tahun...aku takkan jadi budak2 yang menangis minta disayang dan dibelai...aku biarkan mesej demi mesej menerjah masuk ke inbox..aku tak ada perasaan...walaupun malam tu meriah nyanyian lagu happy birthday untuk aku dan sebiji kek yang sedap....silapkah aku sbb sayang kau?? entahlah...walu apapun aku tetap pegang janji ni..aku sayang kau bukan sekali tapi untuk selamanya...biarlah aku sakit...biarlah aku derita...xpe...tapi aku hairan...kenapa kau boleh plak hargai orang lain dan tidak aku??? hahahhaha.... manusia tidak sempurna..ah..alasan.....hahahaha....

Sunday, May 15, 2011

HAPPY 26TH BIRTHDAY

aku rasa meningkat usia aku ke 26 tahun maka sudah setahunlah blog ini wujud...heheh... apa yang berlaku untuk sambutan 26 taun ini?? hmmm....cukup menyakitkan hati dan mengundang geram dan air mata, kali ini ia disambut ketika aku di Batu Burok Beach Resort, Kuala Terengganu, fasilitator untuk Kursus Induksi MEP 2011/2012, kronologi ceritanya agak menarik, kami tiba di Batu Burok jam 12 tengahari, cuaca sangat panas, pas makan tidur dan solat, 2.30 kami kumpul semula untuk sesi ice-breaking, tiba2 smua MEP tarik muka dengan aku,tak faham betul ni....its ok... dan bila sart keluar perkataan, "jangan layan dia"....aku dah mula rasa x best pun...semua yang abg man buat selaku moderator dah tak berjaya menarik minat aku lagi, aku buat tak tahu jer...sampai petang...hp aku plak hilang...dah lah aku bengang dgn budak2 tu, hp plak hilang...bertambah tension, aku kol cdiq untuk amik aku kat resort dan bawak g beli hp, nasib baik ada cdiq kat t'ganu....bila sampai betul2 depan kedai hp, chang ee kol cdiq bgtau supaya aku jgn beli hp...kononya hp tu dah dijumpai oleh receptionist... aku dengan bengang balik semula ke resort...dah dapat hp, makan malam sorang2...dan sepanjang malam untuk game perang2 tu aku xde mood lansung...buat2 happy jer...buat2 ketawa...lebih kurang pukul 1 pagi..game pun tamat dan balik lah semua ke resort dgn penat lelahnya, dengan baju yang penuh dengan tepung (bukan kerana sambutan birthday, tapi kerana berperang)...sampai di resort aku disambut dengan sebiji kek coklat yang di atasnya tertulis "happy birthday abg ijan yang ke-26" dibawa olah aty fadzil yang bgtau jagn layan aku!!! arggghhhhh!!!! kenapa setiap kali sambutan birthday mesti ada mcm ni?? dan abdillah yang sama2 bersekongkol dalam menjayakan misi adalah orang yg kononya menjumpa hp aku..hahaha...down ok!!! terima kasih pada korang...ini kali ke2 sambut birthday macam ni...huhu...namun sedikit terkilan, bila orang yg kononya paling dekat dgn aku tak menghantar selembar mesej pun pada hari itu..hahah...hingga aku yang beritahu sendiri "today is my birthday" hahaha....its ok...im 26....

Thursday, May 12, 2011

Majlis Eksekutif Pelajar

masa teruskan berputar....menyintai kamu penuh rasa sabar....
sakit hati ini bila ditinggalkan...

3 tahun berlalu terasa terlalu pantas...dan sepanjang itu sudah 3 generasi MEP bersama ku...maknanya 42 orang semuanya...ramai sekali...hahaha....dan setiap tahun itu, aku pasti sukar untuk membuat keputusan untuk diri sendiri, mereka menjadi keutamaan ku... aduh..sampai bila agaknya...lahir generasi baru ini 2011/2012, aku cuba menjarakan diri dari mereka, bukan aku membenci dan bukan aku tak sayang...tapi aku takut, takut sekiranya aku terlafaz janji...aku takut andai aku terlebih menyayangi...itu yang paling aku takuti, aku perlu cari masa depan...aku perlu fikir masa depanku sendiri...tp bukan bermakna aku tak sayang...sementara jasad ini disini,aku akan terus membantu, aku akan terus mencurah ilmu, aku akan terus dan terus dan terus....hahaha... langkah pertama aku dan mereka baru bermula, merancang aktiviti, takwim dan sebagainya...awal2 perlu dipimpin..nanti bila dah pandai berjalan dan berlari, aku pun akan ditinggalkan dibelakang...hahaha....aku beritahu mereka yg baru ini...aku terlalu sayangkan batch 2010/2011...sgt sayang...aku ceritakan pada mereka semua yg kami lakukan bersama...dan yg baru ini seakan mengharap segala yg sama...sayang, saya ajar kamu memancing....dan saya takkan pernah beri kamu ikan...sebab dulu mereka ada yg melukakan hati saya dengan teruk...dan saya menangisi kelukaan itu....andai ditakdirkan saya terus disini, saya pasrah...dan kalau saya perlu pergi......saya akan pergi....